Ајвар

70 ден.
Пинџур

130 ден.
Пиперка во павлака

80 ден.
Кајмак

60 ден.
Ориз

30 ден.
Помфрит

120 ден.
Помфрит со сирење

140 ден.
Пеглана пиперка

60 ден.
Свежа пиперка (блага, лута)

30 ден.
Фурнаринки

40 ден.